Over ons

Ontdek het verhaal achter ‘De Waal, Zey & Engels’, waar we onze wortels diep verankerd hebben in de rijke geschiedenis van de wijnhandel sinds 1920

Onze benadering

Sinds 1920 vervullen wij als kantoor in Nederland een cruciale rol bij het behartigen van de commerciële belangen van wijnhuizen uit verschillende productielanden. Naast het zorgvuldig selecteren van importeurs, begeleiden we hen met toewijding om een succesvolle distributie te realiseren.

Onze jarenlange ervaring en diepgaande kennis van de wijnmarkt stellen ons in staat om waardevolle verbindingen te leggen tussen producenten en importeurs, wat resulteert in bloeiende samenwerkingen en uitmuntende wijnselecties.

De Waal Zey Engels Benadering
De Waal Zey Engels Expertise

Onze expertise

De oprichters van ons kantoor werden vanwege hun uitgebreide expertise beëdigd als “makelaars en taxateurs in wijn” en werden vaak geraadpleegd door rechtbanken, verzekeraars en andere partijen voor beoordelingen, waarderingen, overnames en participaties in de wijnindustrie.

Hun grondige kennis en ervaring hebben ons kantoor een gerespecteerde positie gegeven binnen de branche, waardoor we kunnen vertrouwen op onze deskundigheid bij elke stap van onze dienstverlening.

Historie

Sinds 1920 begon onze oprichter, W. de Waal, als een gedreven handelsagent in de wijnindustrie. Wat begon als een zoektocht naar de perfecte wijnen in opdracht van Nederlandse importeurs, evolueerde al snel tot het vertegenwoordigen van gerenommeerde wijnhuizen op de Nederlandse markt.

1920

W. de Waal

W. de Waal richtte een handelsagentschap op in wijn. In die tijd werd de wijn gezocht in opdracht van de Nederlandse importeur. Gaandeweg werd de vraag omgedraaid en stelden diverse wijnhuizen voor hen te vertegenwoordigen op de Nederlandse markt.

De Waal

 
1920

1967

drs. Bernard de Waal

Zoon  nam het roer over. Met een groeiende vraag van buitenlandse wijnhuizen zoekend naar importeurs in de markt, groeide ook zijn reputatie. Al gauw kreeg hij de bijnaam ”Grand Cru van de Nederlandse wijnhandel” en werd als een van de eersten beëdigd als makelaar & taxateur.
 
B De Waal
1967

1986

Rob Zey

Rob Zey werd eigenaar na vele jaren van nauwe samenwerking met Hr. De Waal. Ook hij werd beëdigd als makelaar in wijn en was nauw betrokken bij de Wijnacademie, zowel als docent als in de examen commissie. Daarnaast bekleedde hij diverse functies binnen de branche organisaties van de wijnhandel.
 
Rob Zey
1986

1999

Marnix Engels

Marnix Engels nam de aandelen over na inmiddels 20 jaar in het wijnvak te zitten. Ook zijn expertise was bekrachtigd door een beëdiging als makelaar en taxateur in wijn. De organisatie werd aangepast aan nieuwe tijden en ging een andere rol vervullen door meer marktgerichte oplossingen aan te bieden.

Marnix Engels
1999

2018

Frédéric van der Mijnsbrugge

Frédéric van der Mijnsbrugge, sinds 1999 bij het bedrijf, wordt in 2018 eigenaar. Met een achtergrond in de marketing en de jaren bij dit kantoor als ervaring in de wijnhandel, heeft hij bijgedragen aan de vernieuwde positionering in de markt voor menig leverancier uit de portfolio van dit kantoor.

Fred van der Mijnsbrugge

2018

2023

Maarten van den Dungen

Sinds 2023 heeft Maarten van den Dungen zich aangesloten bij ‘De Waal, Zey & Engels’. Met zijn ruim 20 jaar ervaring in de wijnindustrie, gedrevenheid en expertise van de markt draagt hij bij aan de voortdurende groei en het succes van het bedrijf.

Maarten van den Dungen

2023

''Met onze expertkennis en jarenlange ervaring nemen we graag alle zorgen uit handen.''

Leveranciers