top of page

Historie

W. de Waal richtte een handelsagentschap op in wijn. In die tijd werd de wijn gezocht in opdracht van de Nederlandse importeur. Gaandeweg werd de vraag omgedraaid en stelden diverse wijnhuizen voor hen te vertegenwoordigen op de Nederlandse markt.

1920

 

1967

 

Zoon drs. Bernard de Waal nam het roer over. Met een groeiende vraag van buitenlandse wijnhuizen zoekend naar importeurs in de markt, groeide ook zijn reputatie. Al gauw kreeg hij de bijnaam ”Grand Cru van de Nederlandse wijnhandel” en werd als een van de eersten beëdigd als makelaar & taxateur.

Rob Zey werd eigenaar na vele jaren van nauwe samenwerking met Hr. De Waal. Ook hij werd beëdigd als makelaar in wijn en was nauw betrokken bij de Wijnacademie, zowel als docent als in de examen commissie. Daarnaast bekleedde hij diverse functies binnen de branche organisaties van de wijnhandel.

1986

 

1999

Marnix Engels nam de aandelen over na inmiddels 20 jaar in het wijnvak te zitten. Ook zijn expertise was bekrachtigd door een beëdiging als makelaar en taxateur in wijn. De organisatie werd aangepast aan nieuwe tijden en ging een andere rol vervullen door meer marktgerichte oplossingen aan te bieden.

camparnaud_harvest_3.JPG

Frédéric van der Mijnsbrugge, sinds 1999 bij het bedrijf, wordt in 2018 eigenaar. Met een achtergrond in de marketing en de jaren bij dit kantoor als ervaring in de wijnhandel, heeft hij bijgedragen aan de vernieuwde positionering in de markt voor menig leverancier uit de portfolio van dit kantoor.

fred.jpg
2018
bottom of page